×
×
BAŞKAN UYSAL KUTLADI
Başkan Uysal kutladı
11 Mart 2021
Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Mühendislik Fakültesi öğretim görevlisi Ahmet Korkmaz’ı, geliştirip patentini aldığı kapalı ortamda havadaki bakteri ve virüsleri yüzde 99.9 oranında yok eden cihazı dolayısıyla kutladı. Başkan Uysal, “Komşumuzu tebrik ediyorum” dedi.
AÜ Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Enerji Anabilim Dalı öğretim görevlisi Ahmet Korkmaz’ın tasarlayıp patentini aldığı havadaki bakteri ve virüsleri yok eden cihazı tanıtmak için Başkan Uysal’ı makamında ziyaret etti.

Korkmaz, mekanik havalandırma ve klima sistemlerine entegre edilen Ultraviyole-C’li Virüs ve Bakteri Eliminatör Cihazı’nın kapalı mekanlarda hapşırma, öksürme ya da konuşma sonucunda ortaya çıkan damlacıkları etkisiz hale getirilmesi için tasarlandığını söyledi. Cihazın hedefinde gözle görülemeyen, havada 6-7 saat asılı kalabilen ve 30 metre uzağa gidebilen hastalık oluşturan mikroplar ve mikroorganizmaların bulunduğunu aktaran Korkmaz, eliminatörün covid-19 virüsü üzerinde de etkili olduğunu söyledi.

Korkmaz, “Cihaz, tek sarmallı bir RNA virüsü olan covid-19 virüsünün genetik yapısını milisaniyeler içerisinde parçalayarak üreme yeteneğini ortadan kaldırıyor. RNA ve DNA yapıları tahrip olmuş mikroorganizmalar başka canlıların bünyesine girerek zarar verme potansiyellerini kaybediyor” diye konuştu. Korkmaz, cihazın Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) ve ve Sağlık Bakanlığı’nın yetkilendirdiği laboratuvarlarda yapılan testlerde kapalı alanda havadaki virüs ve bakterileri yüzde 99.9 oranında imha ettiğinin raporlandığını da sözlerine ekledi.

Başkan Uysal, cihazın toplu ulaşım araçlarından otellere geniş bir kullanım alanına sahip olabileceğini belirterek Korkmaz’ı geliştirip patentini aldığı cihaz dolayısıyla kutladı, “Komşumuzu tebrik ediyorum” dedi.