×
×
PİYANONUN SİHİRLİ ELLERİ MURATPAŞA’DA
Piyanonun sihirli elleri Muratpaşa’da
09 Eylül 2021
Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, dünyaca ünlü piyanist ve besteci Fazıl Say tarafından keşfedilen piyanist Iraz Yıldız’ı makamında kabul etti. Başkan Uysal, piyanist Yıldız’ın Antalya’nın yetiştirdiği önemli bir sanatçı olduğunu belirterek, farklı projelerde bir araya gelebileceklerini söyledi.
Çukurova Devlet Konservatuarı’ndan başlayan Akdeniz Üniversitesi Antalya Devlet Konservatuarı'nda devam eden ve dünyaca ünlü piyanist ve 2009’da Uluslararası Antalya Piyano Festivali’nde Fazıl Say’ın keşfiyle hayatı değişen 24 yaşındaki piyanist Iraz Yıldız, Başkan Uysal’ı makamında ziyaret etti.

Brüksel Kraliyet Konservatuarı, Paris Ecole Normale Superieure ve Rotterdam Codarts gibi dünyanın önemli müzik okullarında eğitimlerini tamamlayarak Türkiye’ye dönen başarılı piyanist Yıldız, yeni projelerini, hedeflerini Başkan Uysal’la paylaştı. Yıldız, Türkiye’de sanatla ilgilenen ve piyano konusunda dinleyici olarak dahi kendi geliştirmek isteyen önemli bir kitle bulunduğunu aktardı. Başkan Uysal, kedisinin Antalya’nın yetiştirdiği önemli sanatçılardan biri olduğunu belirterek farklı birçok projeyi gerçekleştirebileceklerini söyledi.

IRAZ YILDIZ KİMDİR?

24 yaşındaki sanatçı Iraz Yıldız, piyano çalışmalarına 6 yaşında Çağla Çoker’le başladı. 2006-2009 yılları arasında Akdeniz Üniversitesi Antalya Devlet Konservatuarı'nda Rauf Ulusoy ve Yuriy Sayutkin'in öğrencisi oldu. 2007’de Rusya’da, 3. Gavrilin Genç Yetenekler, 2009’da Sofya’da Genç Virtüözler ve aynı yıl Mersin'de düzenlenen 1. Kamuran Gündemir Ulusal Piyano yarışmalarında mansiyon ödülü kazandı. Iraz Yıldız’ın müzik hayatında Uluslararası Antalya Piyano Festivali dönüm noktası oldu. 2009’da düzenlenen 10’uncu festivalin genç yetenekler bölümüne seçilen Yıldız, festival basın toplantısında Fazlı Say’la tanıştı. Say’ın yönlendirmesiyle Bilkent Üniversitesi’ne geçen Yıldız, 2010 yılında “Fazıl Say ve Arkadaşları” projesi kapsamında birçok konser verdi. Cihat Aşkın, Prof. Dr. Muhiddin Dürrüoğlu, Borusan Quartet gibi isimler ve orkestralarla birlikte çalışan Yıldız, Gülnara Aziz, Argun Defne ve Prof. Dr. Ersin Onay sınıflarında eğitimine devam etti.