×
×
BAŞKAN UYSAL, YÖRÜKLERLE BULUŞTU
Başkan Uysal, Yörüklerle buluştu
22 Ekim 2021
Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Antalya Yörükler Kültür, Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği’nin düzenlendiği törende “Kişi başına 7-8 bin dolar milli gelirle dünyada 80’inciliği, 90’ıncılığı Yörük ruhuna bunu kabul ettiremeyiz. Ben kabul etmiyorum” dedi.
Başkan Uysal, Antalya Yörükler Kültür, Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Abdullah Duman’ın ev sahipliğinde, üçüncü kez Yörük İl Hatunu olan Sibel Gezen için kuşak bağlama törenine katıldı. Dernek merkezinde düzenlenen törende Başkan Uysal’ın yanı sıra Antalya Valisi Ersin Yazıcı, Uşak Valisi Funda Kocabıyık, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ve çok sayıda davetli yer aldı.

Başkan Uysal, gecede yaptığı konuşmada, 2014’ten bu yana Yörük kültürü üzerine yapılan her çalışmada Yörük ruhunun geleceğe dair doğru yorumlanması gerekliliğine dikkat çektiğini söyledi. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Toros Dağları'na bakınız, eğer orada bir tek Yörük çadırı görürseniz ve o çadırda bir duman tütüyorsa, şunu çok iyi biliniz ki bu dünyada hiçbir güç ve kuvvet asla bizi yenemez” sözleriyle bunu kastettiğini düşündüğünü aktaran Başkan Uysal, şunları söyledi:

“Artık biz sosyal ve ekonomik mücadelenin bir parçası olmak zorundayız. 24 saatlik mesai kavramımızı bugüne uyarlamak zorundayız. Biz robot yapmak zorundayız. Biz dronlarla taşımacılık yapmak zorundayız. Geleceğin şehirlerini kurmak zorundayız. 30 sene sonra dünya ne olacaksa ona uyum sağlamak zorundayız. Aksi halde, kişi başına 7-8 bin dolar milli gelirle dünyada 80’inciliği, 90’ıncılığı Yörük ruhuna bunu kabul ettiremeyiz. Ben kabul etmiyorum.”

Türkiye’nin bu büyük mücadeleyi ortaya koyması gerektiğini dile getiren Başkan Uysal, “Ülkemizi bir ıstar gibi ilmik ilmik dokuyacağız. Her birimiz maya olacağız. Vatanımızın geleceğine sahip çıkacağız” şeklinde konuştu. Bugünün Yörüklüğünün inovatif olmayı, dünya ile kendine güvenen ilişkiler kurmayı gerektirdiğini aktaran Ümit Uysal, “Çünkü vatanınızı koruyabilmek için bugün yapmanız gereken şey artık bu” dedi.