×
×
ANTSANAT YAZ SAYISI YAYIMLANDI
AntSanat yaz sayısı yayımlandı
18 Haziran 2022
Antalya Muratpaşa Belediyesi'nin kültür ve sanat dergisi AntSanat'ın yaz sayısı yayımlandı. Derginin bu sayısı belediyenin mayıs ayında gerçekleştirdiği 3’üncü Çevre Festivali’yle dikkat çektiği iklim ve çevre krizine odaklandı.
Muratpaşa Belediyesi’nin kültür ve sanat yayını AntSanat’ın üçüncü sayısı okuyucusuyla buluştu. 82 sayfadan oluşan derginin yaz sayısına ATSO Vakfı tarafından yayımlanan “Dünden Bugüne Teke Eli” kitabıyla araştırmacı ve yazar Giray Ercenk, sanatçı Taner Ceylan, “Oynatalım Uğurcuğum” olarak tanınan televizyoncu Uğur Yıldırım röportajlarıyla konuk oldu. Mayıs ayında vefat eden sinema yazarı Agah Özgüç’ün AntSanat için kaleme aldığı son yazının da yer aldığı dergide çeşitli sanatçıların karikatür, şiir, öykü ve araştırmaları yer alıyor.

AntSanat’ın yaz sayısının dosya konusu ise Muratpaşa Belediyesi’nin bu yıl 3’üncüsünü gerçekleştirdiği Çevre Festivali’yle dikkat çektiği iklim ve çevre krizi oldu. “İklim ve Her şey” başlığıyla çıkan dergi, Antalya’nın Finike ilçesinde mermer ve taşocaklarına karşı verdikleri mücadeleyle tanınan ve 9 Mayıs 2017’de evlerinde öldürülen Aysin-Ali Ulvi Büyüknohutçu çiftine adandı.

Genel yayın yönetmenliğini Tuncer Çetinkaya’nın yaptığı, yayın danışmanlığını ise Ferruh Tunç’un üstlendiği dergi için bir yazı kaleme alan Belediye Başkanı Ümit Uysal, insanoğlunun artık çevre krizinin bizzat içinde yaşadığına dikkat çekti. Çevre çalışmaları bugünle ilgili bir faaliyet alanı haline geldiğini belirten Başkan Uysal, “Çevre çalışmaları, yaşamımızı savunmaktır. Meşru müdafaa mecrasıdır. İçtiğimiz suyun, soluduğumuz havanın savunulmasıdır” dedi.

Muratpaşa Belediyesi’nin ücretsiz yayımladığı dergiye Muratpaşa Belediyesi Türkan Şoray Kültür Merkezi, ANSAN, Engelsiz Kafe, Deniz Yüzü Kafe, Dağ Yakası Kafe, Kitap Kurdu Sahaf, Oktopus Kitap Kafe, Başka Ol gibi noktalardan ulaşılabilir.